Kerhot ja kuoron kokoontumiset tauolla 30.4.2021 asti.

02.04.2021

Kerhot ja kuorokokoontumiset tauolla 30.4.2021 kokoontumisrajoitusten jatkumisen vuoksi. Alla aluehallintoviraston tiedote. Päivitämme tapahtumakalenterin huhtikuun puolivälissä.

Kokoontumisrajoitukset Länsi- ja Sisä-Suomessa jatkuvat huhtikuussa – lisäksi Pirkanmaalla turvavälit taattava asiakas- ja toimitiloissa

Tiedote 26.3.2021 15:00 koronafi Koronavirus Länsi- ja Sisä-Suomi


Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista alueellaan huhtikuussa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) alueella osallistujamäärä rajoitetaan kuuteen (6) henkilöön. Vaasan ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirien kuntien alueilla osallistujamäärä rajoitetaan 10 henkilöön. Keski-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella osallistujamäärä rajoitetaan 20 henkilöön. Tämän lisäksi turvavälit on edelleen taattava PSHP-alueella asiakas- ja toimitiloissa.


Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 26.3.2021 tartuntatautilain pykälän 58 mukaisen päätöksen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten kieltämisestä alueellaan. Päätös kokoontumisrajoituksista on voimassa 1.4.–30.4.2021.

Tämän lisäksi aluehallintovirasto jatkaa tartuntatautilain pykälän 58 d mukaista määräystä turvavälien tosiasiallisesta säilyttämisestä asiakas- ja toimitiloissa PSHP- alueella. Päätös turvavälien tosiasiallisesta varmistamisesta on voimassa ajalla 1.4.-18.4.2021.

Tapahtumia voi järjestää sallitulla osallistujamäärällä, jos ne pystytään järjestämään terveysturvallisesti Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä noudattaen. Aluehallintovirasto kuitenkin painokkaasti suosittelee, että turhia lähikontakteja jaksettaisiin edelleen sinnikkäästi välttää.